Da li ste zadovoljn sai radom komunalne službe?
 

NOVO
Dužnost građana
Termini za odvoz smeća
Cjenovnik

     
    
Cilj i vizija PDF Štampa El. pošta
Napisao Administrator   
ponedeljak, 21 januar 2013 17:12

Osigurati kvalitetnu uslugu kada je riječ o  transportu i deponovanju komunalnog otpada, održavanju javnih površina kao i ostalim uslugama iz djelatnosti preduzeća, koje se kontinuirano unapređuju u skladu sa sistemom kvaliteta i potrebama korisnika i lokalne zajednice.

Zadovoljstvo korisnika naših usluga sigurno je garancija kvalitetnih usluga, našeg opstanka i poslovnog uspjeha.

Zadovoljstvo zaposlenih koji bi svojim djelovanjem trebalo da doprinesu odličnom kvalitetu usluga i procesa rada; okruženje u kojem su svi zaposleni kvalifikovani i sposobni da obave povjerene zadatke; održavanje infrastrukture i kvalitetni uslovi rada, zaštita na radu i bezbjedna radna sredina u skladu sa sigurnosnim zahtjevima i zakonskom regulativom. Uspjeh preduzeća je i naš lični uspjeh!

Na temelju tehničko-tehnoloških i ljudskih resursa, principa ekonomske održivosti, očekivanja osnivača i lokalne zajednice, stalnim unapređenjem kroz inovativnost i kreativnost, naša vizija je da budemo lider u pružanju kvalitetnih usluga u zbrinjavanju komunalnog otpada, hortikulturnog uređenja grada, uz istovremeno očuvanje i unapređenje životne sredine, a na zadovoljstvo društvene zajednice i zaposlenika JP „Komunalno“ A.D. Pale.

 

Temeljne vrijednosti kojima se rukovodimo su:

 

  • Kvalitet i usmjerenost na potrošačе: prepoznajemo potrebe naših potrošača i dajemo doprinos u ostvarivanju njihovih ciljeva, nudeći im visokokvalitetnu uslugu.
  • Profesionalnost i odgovornost: u obavljanju poslova i zadataka zaposlenici postupaju savjesno i odgovorno, ispravno, pravedno i nepristrasno, u skladu sa najvišim profesionalnim standardima, propisima i rokovima, izgrađujući pri tome odnose međusobnog povjerenja i saradnje.
  • Ekološka osviještenost: temelj za buduće generacije gradimo zajedno sa lokalnom zajednicom, štiteći životnu okolinu, brinući o kvalitetu života u zajednicu u kojoj poslujemo i o održivomi razvoju.
  • Timski rad: Pružanje kvalitetne usluge i stvaranje novih vrijednosti za širu zajednicu rezultat je timskog rada. Zajedničkim djelovanjem pridonosimo razvoju preduzeća, uz potpuno uvažavanje individualnosti svakog zaposlenika, kao i posebnosti okruženja u kojem poslujemo.
  • Lični razvoj: Svaki naš zaposlenik posjeduje potencijal i rukovodstvo preduzeća omogućava mu razvoj usavršavanje stručnih znanja i vještina. Posebno se cijeni i podstiče razvoj ljudskih potencijala, u cilju stvaranja dodatne vrijednosti za svakog pojedinca i preduzeće u cjelini.
  • Kvalitet i usmjerenost na potrošače: prepoznajemo potrebe naših potrošača te pridonosimo ostvarivanju njihovih ciljeva nudeći im visokokvalitetnu uslugu.

 

 

Poslednje ažurirano sreda, 24 jul 2013 15:38